A.F.D.L. organizează o serie de evenimente științifice și educaționale, cum ar fi Conferințele Anuale, Forumurile academice și seminariile. Aceste evenimente sunt proiectate pentru a evalua și a discuta abordările, metodologiile și soluțiile de prevenire și rezolvare a disputelor în materie de drept, precum și progresul realizat în domeniul drepturilor fundamentale ale omului. De asemenea, se organizează anual un concurs de teorie dreptului care are ca scop promovarea și adopția de noi idei și soluții legale.

A.F.D.L. oferă, de asemenea, burse și credite pentru studenții și profesorii din țările latine care studiază și predau dreptul. Aceste burse și credite sunt concepute pentru a-i ajuta pe cei care studiază dreptul să obțină o educație calitativă în domeniul lor și să se bucure de avantajele cunoștințelor lor și experienței universitare.

În plus, A.F.D.L. se angajează să ofere conștientizare privind progresele și tendințele mondiale în domeniul dreptului. De asemenea, A.F.D.L. publică periodic publicații științifice precum rapoarte de cercetare și studii de caz, precum și informații despre proiectele și initiativele sale.

În ultimii ani, membrii A.F.D.L. au publicat cărți și articole care au analizat, în detaliu, aspecte legale dificile și, prin urmare, au creat un grad de conștientizare în privința importantei științelor legale.